Nyttårsaften 2010

Det er vel på tide med ei oppdatering fra oss i Stigålunet. Mye har skjedd og vi har fått livet snudd opp ned etter at moren til Andreas gikk bort fra oss i november. Vi flyttet inn til svigerfar for en periode.

På hundefronten har det gått for det meste i snørekjøring på ski og det er fin trening for hundene. De trekker bra og formen er stigende. De har også fått prøve seg i å trekke bildekk. Håper på bedre føre utenom løypene på fjellet, slik at en kan begynne å trene på rypa igjen.

5.-7. november

Fredag formiddag reiste jeg (Camilla) og Bark nordover for å jakte sammen med Henriette og Vita. Vi hadde lånt oss ei koselig hytte ved Gåsvatnet, som ligger i Grane kommune, nærmere bestemt Lomsdal - Visten nasjonalpark. Det var allerede mørkt da vi begynte på vandringen inn til hytta. Føret innover til hytta var perfekt med et lite skarelag. Da vi ankom hytta begynte det å snø og det fortsatte å snø hele helgen. Vinden økte også og det var til tider skikkelig ruskevær på fjellet.

På fredagskvelden koste vi oss me biff, fløtegratinerte poteter og litt god drikke.  Det ble mye skravling utover natten og kos var det 🙂.
Lørdag morgen voknet vi til mye snø og vind. Utover dagen lyste det heldigvis litt opp og vi kunne endelig ut og jakte. Føret var veldig tungt for hundene og Bark så ut som en stor og vandrende snøball.  Vita hadde derimot kondomdress og klarte seg veldig bra i de tunge snøforholdene.  Etter noen timer gange fester Vita stand i lia. Vita løser seg ut og skal til å begynne på nytt søk da det pluteslig fyr opp 2 fine kvite ryper. Det viste seg at rypene lå i dokk 10 m bak der Vita hadde markert stand. På turen nedover  mot hytta fester både Vita og Bark stand i en furuskog. Bark løser seg ut etter en stund i standen. Ingen storfugl å se.
På kvelden koste vi oss med buritos og god drikke. Det ble en tidlig kveld etter baskinga i snøen tidligere på dagen.

Søndag morgen voknet vi til enda mere snø. Det ble ingen jakttur, vi måtte heller konsentrere oss om å komme oss ned fra fjellet før det kom enda mere snø. Det ble en veldig tung tur ned fra fjellet til bilene. Vi vasset i snø til delvis på lårene, men humøret var på topp hele tiden. Da vi endelig kom ned til bilene, var det bare å begynne og måke fram bilene. Vi måtte også måke veien for å komme oss ut på hovedveien. Det ble en lang og slitsom tur, men likevel en fin tur sammen med Henriette og Vita.    

Lørdag 6. november

I dag har vi vært på Fellesutstillingen i midt - Norge, og her  dro Alfa i land en fin premie. 1 Bk med Ck. Dette skjedde med god hjelp av Marthe Austvik, som både klippet og stilte Alfa i ringen.

Takk for hjelpen til Marthe!!!
(se kritikk på Alfa sin side)

Søndag 10. oktober

Skogsfugljakt.
Har vært på skogsfugl jakt i dag. Jeg(Andreas) og Kjell(svigerfar) dro ut på en liten tur i fint jaktvær. Det så til å begynne med ut som at vi ikke skulle få noe fugl, på grunn av at de fuglene vi så, satt i veden. MEN:

Oppe på en fururabb med innslag av myr fant vi Alfa i stand i en skog stripe. Når jeg kom opp ved Alfa kom det en røy flaksende på ca 15 meter ut på myra som lå forran meg. Pipa plystra, børsa smalt, og røya falt om ute på myra!

Alfa sto igjen der hun hadde stand, så når jeg hadde forsikra meg om at fuglen var dau, fikk hunden ros, og apportordre. Et kjempe fint fuglarbeid😀
Kjempe opplevelse!!

Vi hadde også noen stander senere, på bl. annet orrhøne, men fuglen var lett/skjær, og vi kom ikke på skuddhold. Men vi fikk en fin tur i skogen!!

Onsdag 29. september

Første fall!
I dag har Bark fått sitt første fall! Andreas og hundene var på jakt på Levanger,her var det ikke mye rype å se, men en del skogsfugl. Hele dagen gikk uten at det resulterte i noen skuddsjanse. Men på slutten av dagen, i en tett gran - kragg står Bark i stand. Når Andreas komer opp til Bark letter det to Orrhøner to meter forran Bark, det smeller fra hagla, men det var tett der fuglene fløy, slik at det så ut som det ble bom. Bark er rolig etter ca 20 meter(Nedoverbakke🤭). Han får ros.

For å være sikker på at fuglen ikke ble skadeskutt, går vi i samme retning som fuglene fløy. Etter 100 - 150 meter finner Andreas, Bark, i ny stand, her ligger orrhøna, som ble påskutt. Den havna i sekken likevel! Bark`s første fall!

tirsdag 28. september

Oppdatering:
Etter at vi har kommet godt ut i septemberen så er det på tide å ta en oppdatering.

16. - 20. september var vi i på jakt på Seterfjellet i Verdalsfjella. Her hadde vi fine dager i fjellet, men så ikke så veldig mye fugl, men det ble da noen få i sekken;), på samme tid klarte vi begge å bomme på rype for Bark :(, men det kommer nok flere muligheter utover høsten.

22. - 26 september var Andreas på jakt i Lakadalen(Ikke langt fra Stigålunet), her hadde vi fine dager på "verdens fineste" plass.
Nå blir det litt roligere på jaktfronten, med hælgaturer etter skogsfugl, rype og litt rådyrjakt.

Avsluttningsvis vil vi hilse til alle jægere; Skitt jakt videre!

Mandag 22. aug.

I går var en stor dag for meg(Andreas), som Camilla har skrev i går,  fikk Alfa    1. pr AK, på Snåsaprøven til Namdal fuglehundklubb. Dette har vært et stort mål å nå. Det ble en god dag etter  premien var delt ut, men ble for meg (som til vanlig ikke pleier å være stressa), en i overkant spennende dag. Det var bra meg fugl og til dels vanskelige forhold, slik at små marginer ble avgjørende. På tross av dette så klarte vi å ha en trivelig dag i fjellet med mange gode hunder og trivelige folk.
 Se kritikken fra dommer på sida til Alfa.  HePP! HePP!

21. august

I dag har Camilla og Bark vært opp på Frolfjellet. Endelig er båndtvangen opphevet!
Vi så 13 ryper fordelt på små kull og enklinger.
Bark hadde tre fine stander. En av standene var med reis og ro i oppfklukt. De to andre standene var uten reis på fugl. Fuglene fløy opp før Bark fikk reisordre. Bark tar stand litt for nærme fuglene, noe som resulterer at fuglene letter før han for reisordre. Han har fortsatt fin framgang i fuglarbeidet. Håper søket blir bedre etter hvert, går ennå litt trangt, men fugl finner han 🙂


Fikk en trivelig telefon fra Andreas i kveld. Alfa hadde fått 1AK på Snåsaprøven!. Premien er velfortjent. Alfa har vært stabil i fuglarbeid i lengre tid nå. Regner med at premien ble feiret med noen øl på Snåsa.

14.-15. august

Lørdagsmorgen satte vi og hundene nesen mot Ingulfvann for taksering. Ved Ingulfsvann ble vi hentet med båt og fraktet inn til hytta hvor vi skulle ligge over. Vi delte hytte med to andre, som også skulle taksere. 
Etter å ha fått inn pikkpakket inn på hytta, ble vi fraktet inn i takserinsterrenget.  Det ble mange situasjoner på hundene og Alfa var komplett i fuglarbeidet. Bark fikk også mange situasjoner på fugl. Det ble mye etterspringing av Bark i starten. Etter hvert som dagen gikk, fikk vi stoppet han på 10-20 m. Fin framgang på Bark. 
Etter endt dag i terrenget ble vi hentet i båt og fraktet inn til hytta, hvor vi fikk servert sodd av vertskapet. 

Også søndag morgen ble vi fraktet inn med båt. Det ble en lang dag. Brukte 12 timer på å gå takseringslinja. Hundene hadde mange fine situasjoner på fugl og Bark har nå begynt å ta stand. Han er også lettere å stoppe nå. Super framgang på Bark. 

Neste helg skal Alfa og Andreas stille på Snåsaprøven. Krysser fingrene og håper på at Alfa kommer hjem med en premie.

 

10. august

Tverrvolas Tarco 4.11.1998-10.08.2010


I dag har det vært en trist dag her i huset.  Vår turvenn Tarco har dratt til de evige jaktmarker.

23.-25. juli

Gordonsettertreff/klubbmesterskap 2010

I helgen har vi og hundene vært på GS-treff/klubbmesterskap. Dette ble avholdt i Snåsa, nærmere bestemt Ismenningen. Vi ble innlosjert i Rødekors hytta.
Hele 40 personer og 35 hunder møtte opp på Snåsa.
Jeg (Camilla) gikk med Bark i treningspartiet,  mnes Andreas gikk med Alfa i klubbmesterskapet. Bark viser framgang i søket og slipper seg nå litt lengre ut. Han bruker vinden fornuftig og holder stor fart i alle slippene. 
På lørdagskvelden ble det avholdt apportkonkuranse. Bark stilte i UK og han kom til finalen.


Nå gleder vi oss til høsten og jakttid 🙂  

9.-11. juli

Da er det vel på tide med ei oppdatering av hjemmesiden vår. Vi har trenet kondisjon på hundene ved å bruke sykkel, sparkesykkel, jogging og turer i fjellet med trekkseler. Hundene begynner nå å komme i form igjen.


Kvernsjøen 9.-11. juli
På fredags ettermiddag dro vi, hundene og svigers (Randi Gomo og Hroar Hallem) opp til idyliske Kvernsjøen. Der hadde vi fått lånt hytta til Bjørn Ivar Gomo, som er onkelen til Andreas.
Vi hadde en fin tur innover til Kvernsjøen. Været var strålende med sol og en laber bris som holdt det meste av insektene borte.
På kvelden koste vi oss med god mat og drikke.
Lørdagsmorgen voknet vi til overskyet himmel og litt regn. Ut på dagen trente vi apport med hundene.  Andreas gikk for å prøve fiskelyken, noe som resulterte i knekt fiskestang. Jeg (Camilla) gikk meg en tur i fjellet. På kvelden fikk vi servert elgsteik med my godt tilbehør til.
Søndag morgen stod vi opp til strålende sol og en god bris. Etter å ha spist en god frokost, gikk Andreas og jeg for å prøve fiskelykken med lånt stang. Det resulterte i to fine røyer, hvor den største var 37,5 cm lang. Fiskene ble senere stekt på bålet ved hytta.
Andreas trente vannapport med hundene. Bark og Alfa synes dette er artig.
På turen hjemover tok Bark en fin stand mens han gikk i bånd. Kyllingene er nå blitt litt flyvedyktige.

Om 14 dager holdes det årlige GS-treffet. Dette er noe vi gleder oss til.

Tirsdag 8. juni

I dag har Bark tatt apportbeviset 🙂

Lørdag 29. mai

Sølvhundutstillinga 2010:

Dro i dag til Trondheim for å stille Bark på utstilling i juniorklasse.
Bark fikk 1JK og 2JKK

Bark fikk følgende kritikk:
Middels stor. Meget god type. Godt hode/pels/hals. Sterk kropp, fall i krysset. God benstamme. Går noe understilt. God pels og farve. Godt gemytt.

21.-23. mai

Nyheimtreff i Nærøy:

På fredag formiddag reiste Camilla og Bark til Nærøy for trene på  duer hos Bertil Nyheim.  Bark  hadde tilsammen 12 duesituasjoner. Duetreningen har resultert i at Bark nå tar stand og står lenge i stand. Det var et artig syn for matmor. En stor takk til Bertil som førte Bark opp i duesituasjonene 🙂.  Duetrening er noe jeg har fått troen på, så det blir flere duetreninger på svarthoinnan utover sommeren.

Lørdagskvelden ble det servert grillet laks med mye godt tilbehør og drikke. Noe som resulterte i at det ble få timer med søvn, men triveligt........
Arrangørene fortjener en stor takk for et velorganisert arrangement 🙂.
Vi kommer tilbake neste år å.
Takker også Mona Himo for klippen på Bark til utstillinga 🙂

Apporten på Bark går bra, han tar nå opp bukken fra bakken.
Den 29. mai reiser vi til Trondheim på Sølvhundutstillinga, håper på bra premie på Bark.

Torsdag 13. mai

Vi og hundene dro en tur til Strådalen for å innspisere hyttetomta. Det var fortsatt veldig mye snø igjen på tomta. Vi fyrte litt i kvistdungene og grillet pølser. Utover dagen begynte det å regne. På tur ned så vi en orrhane i veikanten. Bark fikk ut å lukte der hvor fuglen hadde sittet.

Tvangsapporten med Bark går veldig bra. Han tar bukken selv og går rundt med den.

Lørdag 24. april

Da er det vel på tide med ei oppdatering fra oss i Stigålunet.
I dag dro vi opp på hyttetomta for å grave fram kvistdungene. Vi var opptimisteiske og trodde vi skulle få fyr på dem, men engang ei. De må vel få tørke en stund til før vi prøver igjen.
Været var strålende og vi hadde en utrolig fin dag i Strådalen.
Det begynner nå krible i fingrene for å komme i gang med selve hytta. Vi begynner så snart at snøen er borte der oppe. Svigerfar skal hjelpe oss med å kappe ferdig materialet før det fraktes opp til tomta

På hundefronten har vi nå begynt med tvangsapporten på Bark. Vi sykler med hundene for å holde formen deres med like til jakta og jaktprøver til høsten.
Har tenkt å stille Bark på utstilling i løpet av våren

Torsdag 8. april

Løkk me daan!
I dag har Andreas passert halveis til 50, altså 26 år. Det blir feiring med kaffe og kaker hjemme, når det ikke ble noen tur til Dovrefjellprøven pga løpetid på Alfa.

Tirsdag 6. april

Da har vi kommet hjem fra en kjempefin påsketur til Åndalsnes med Espen og Marthe. Her var vi  på ski hver dag med strålende sol fra skyfri himmel. Noe som gjorde at både jeg (Andreas) og Espen ble lettere stekt (solkrem er bare salgstriks for å selge hudkrem). På tross av den sterke sola ble det både lange dager for folk og hunder. Vi så også en del ryper om dagene, noe som gjorde at Bark fikk "teften" for fuglen, mens Alfa har vært helt komplett i fuglearbeidet hele perioden. Det blir spennede på Dovrefjellsprøven til helga!

7. februar 2010

I dag har jeg (Camilla) og svarthoinnan vært ut å snørekjørt innover Heståsdalen. Det var fine forhold i løypene, men fortsatt mye løs snø utenfor løypene. Håper på bedre forhold, slik at vi kan begynne å trene hundene på rypa igjen.

29 - 31. januar

Hælgen 29 - 31 januar dro Camilla og Bark  sammen med Marthe Austvik og Dått til Storlidalen på jentesamling.  Vi var 26 påmeldte damer og godt over 30 hunder på Storli gård. Ved ankomst på fredag fikk vi servert rømmegrøt og spekemat.
Etter frokost på lørdag morgen dro 26 spente damer ut får å prøve å finne rypene. Tunge snøforhold gjorde det vanskelig for hundene å slippe seg ut i søk. Det ble alikevel sett en del fugl og Bark fikk også sprunget litt etter rypa. Utover ettermiddagen krøp graderstokken nedover og nedover. På kvelden fikk vi servert en fortreffelig middag og god drikke. Det var også fordrag med Elin Wittusen.
På søndag morgen voknet vi opp til 30 minusgrader og dagens treningstur ble avlyst. Det var med spenning jeg gikk ut får å prøve å starte bilen. Nesten alle som kjørte dieselbiler fikk ikke start sine, men med god hjelp fra folket på Storli gård gikk det til slutt. Jeg og Marthe måtte ringe etter NAF og det tok si tid. Bilen måtte nemlig fraktes til Oppdal får opptining og oppladding av batteri. Var ikke hjemme før kl. 01 på natta. Det ble en lang dag på Oppdal og veldig mye venting. 

Mandag 25. januar

OK, da har vi omsider fått oppdatert hjemmesida på nyåret, og det tok sin tid før det skjedde noe. Men for å si det slik da så er det, på tross av lang tid siden siste oppdatering, ikke skjedd mye i mellomtiden. Frem til nå har føret på fjellet vært litt dårlig, men nå fremover tror jeg det vil bli bedre, slik at vi kommer oss ut etterhvert. Til helge blir det hundtrening i Åndalsnes med Espen for meg, mens Camilla drar til Storlidalen på jentetreff.

Vi gleder oss!!