12. oktober

I dag lykktes Alfa og fikk en en 3. premie Vk på Smølaprøven.

Hun fikk et fuglearbeid uten reis i første slipp og lå hele første runde som eneste hund med godkjent fuglarbeid. I andre runde kom to hunder og la seg over henne på premielista.

- OG det er som man sier: Premie er premie, og vi er kjempefornøyd!!

25. september

Det er en god stund siden vi var inne og oppdaterte hjemmesiden. Det er heller ikke mye nytt, men jakta er jo godt i gang, og vi har hatt flere dager i skogen og på fjellet. For min del (Andreas) begynte jakta i Sverige den 25. aug. Her fikk jeg skutt de første fuglene for Bjørk, så hun er offisielt "jakthund" nå :).

Deretter ble det jakt hjemme i Lierne fra den 10. september, med blant annet 5 dager i Sørli, her var også Camilla med, og noen dager i hjemtraktene i Nordli.

Det virker som en oppgang i skogsfugl- og rypebestanden, med fine kull og fine kyllinger. Det er jo ltt langt i mellom kullene da, så fangstene blir så som så. (Det skal vel være slik å sånne år)

Ønsker dere en fin høst og skitt jakt videre!!

Bjørks første røy.

Bjørk i stand. Nordli.

27.april

Hipp hurra for Bjørk som fyller 2 år i dag. Gratulerer også kullsøskene etter Dått.no/Evjegårdens Cassandra med dagen 🙂. Vi håper på en fin sessong i AK til høsten. Måtte det bli en fin høst med mytti ryp!

20. april

Yes!!

I helga deltok jeg og Bjørk på Grotli-prøven. Dette ble en fin helg med trivelige folk, og romkammerat Anders Ranheim. Krona på verket var at Bjørk fikk et godkjent fuglarbeid som resultere i 1. premie UK. - Yes!!

 

Med vennlig hilsen

Andreas

14. april

I dag er det et år siden Stigålunets 1. kull ble født. Tiden flyr. Chevy har feiret med "bursdagskake", og sender gratulasjoner til søsteren sin, Tinka, i Malm.

Eierne gleder seg til høsten, og håper på fine turer med Chevy i skog og fjell.

17.januar

Hundetrening på Li- fjellet

Da har et nytt år startet! Her i Lierne er det vinterlig vakkert med snø, og tempraturer som har krøpet under 20 blå(!). En kjempefin plass for oss som har de interessene vi har. Høsten som var ble ikke så dårlig, sett med jegerøyne, og det ser heller ikke ut til at fuglen er helt borte i vinter heller. Selv om det er noe variabelt, og væravhengig.

Vi har kommet godt igang med treningssesongen med trening på rypa og med snørekjøring for styrketrening. I skrivende stund er terminlista for prøvesesongen studert og vi blir trolig å se på flere prøver i vinter. Må bare få hundene i form, og de yngste i mere fugl. Noe jeg tror blir den største utfordringen i vinter.

 

Godt Nytt år, og skitt jakt! (med og uten hagle)

Andreas