Høsten 2014

Her er en liten oppdatering fra årets høydepunkter. Siden jakta startet i Sverige har det gått slag i slag med jaktturer og noen få prøvestarter. Det sistnevnte av ingen resultater det er verdt å snakke om på noen av hundene.

På jakta har det derimot vært blitt mange fine opplevelser. Herunder kan nevnes et brukbart rype- / skogsfuglår, der dressur av unghunden Chevy, og den til tider, nokså heite Bjørk. For Chevy fikk jeg felt den første rypa allerede den 10. sept, og det ble flere utover høsten, blandt annet noen storfugler. De to andre hundene har også fungert bra ut fra det vi forventer av dem både på skogen og på fjellet. Høsten største høydepunkt var skogsfugljakta i oktober der det ble skutt tiur for Alfa, som forøvrig også har prestert bra på jakta.

Planene for vinteren er å stille på flere prøver, der høydepunktet nok blir NM på Andøya. I tillegg hart vi planer om å ha et kull på Alfa ved første løpetid.

NM vinter, Andøya 2014

Første dag under NM, stilte Camilla i VK med Alfa uten videre hell. Alfa tok stand lagt ut, men fuglene gikk før Camilla kom opp. Alfa begynner å høre dårlig + at det var litt sterk vind, så hun ble med noen meter for mye. Ikke videre.

Andreas stilte Bjørk i AK. Bjørk har virkelig vært på hugget på trening i vinter (litt for mye innimellom faktisk), så vi var spente på hvordan dette ville gå. I andre slipp i medvind hiver hun seg i stand, og når fører er ca 10 meter unna reiser Bjørk 2- 3 ryper på komando, og hun er aksepabelt rolig. I senere slipp kommer ikke Bjørk i flere fuglsituasjoner (som kunne ødelagt) og blir tildelt 1AK!!

Mars 2014

Foreløpig har det blitt mest trening og dressur denne vintersessongen. Målet er å få Bjørk klar til AK. Hun har vært noe "rufsete" i fugl, men det begynner å likne på noe, selv om vi kanskje ikke er helt i mål.

Snart er det NM- deltakelse for Alfa, og Bjørk har en start i AK, så får vi se hvordan det går.

Bildet er fra Lierne etter en dag med brukbart med fugl, men svært krevende føre. Noe som resulterte i en brekt ski, men turen var fin likevel!